Joskus arkielämässä tulee eteen solmukohta, joka voi johtaa jopa oikeudessa selviteltävään riita-, vahingonkorvaus- tai rikosasiaan. Harmittavan usein kuitenkin asianajotoimistoa pidetään vasta viimeisenä oljenkortena, johon otetaan yhteyttä, kun kutsu oikeuteen kolkuttelee jo ovella. Asianajotoimisto Turku tarjoaa kuitenkin hyvää konsultointi apua myös kiista-asioiden ollessa vasta puhkeamassa vireille.

Moni oikeudellinen riita voidaan sovitella jo ennen oikeuteen, tai jopa ennen viranomaisiin yhteyden ottamista, yhdessä toisen riita-osapuolen tai useamman osapuolen kanssa. Ja kun avuksi otetaan asiantunteva ja puolueeton kolmas osapuoli eli asianajaja, on lopputulos myös sitä useammin tasapuolinen sekä molempia osapuolia enemmän miellyttävä.

Älä jää lakiasioiden kanssa yksin

Riidan puhjetessa, koskipa se sitten perintöä tai naapureiden välisiä kiistoja, on usein mieli pahasti maassa. Mahdollisesti tulevaisuudessa häämöttävät ongelmat painavat mieltä ja aiheuttavat unettomia öitä. Mieltä askarruttavien, lakia koskevien asioiden kanssa ei kuitenkaan kannata jäädä yksin, sillä jo pelkkä soitto asianajajalle voi ratkaista ongelman. Liian usein kun raastuvalla uhkaillaan jo täysin ilman syytäkin. Näin ollen voit saada mielenrauhan asialle jo hyvissä ajoin tai jos ongelma tuntuu oikeasti olevan merkittävä, saat jo heti alussa neuvoja asian oikeaoppiseen hoitamiseen. Asianajotoimistoissa kun työskentelee monien eri lakien luotettavia asiantuntijoita, jotka osaavat ratkaista riita-asiat koskivatpa ne mitä tahansa elämän osa-aluetta  — rikosasioita, vahingonkorvauksia, perhe-, perintö- tai vaikkapa työoikeutta.

Myös notaari voi auttaa laki- ja sopimusasioissa

Joskus laki-asioita koskevaa apua voidaan tarvita myös esimerkiksi yritysjärjestelyissä, immateriaalioikeuksien hankkimisessa tai selvittelyssä, muissa sopimusasioissa tai kiinteistö- ja asuntokauppaa koskevissa kiistoissa tai kysymyksissä. Toisaalta voit myös tarvita joskus kolmatta osapuolta vahvistamaan tiettyjä sopimuksia tai muita asiakirjoja, selvittämään kuolinpesää tai neuvomaan sinua jossakin edellä mainittuja asiakirjoja koskevissa asioissa. Tässä tapauksessa asianajotoimisto voi tarjota sinulle apua notaarin muodossa. Notaari on siis henkilö, jonka pääasiallinen tarkoitus on vahvistaa sopimuspapereita, muita dokumentteja tai asiakirjoja. Aihealueet liittyvät usein verotukseen, kilpailuun, julkisiin tai yksityisiin hankintoihin, viestintään, tietoliikenteeseen, maataloustuotannon ohjaamiseen tai muuhun elinkeinoelämään.

Oikeusapu auttaa, kun ei ole varaa asianajajaan

Mutta mitä jos sinulla ei ole varaa ostaa lakiapua asianajotoimistolta? Voitko silti soittaa sinne ja kysyä apua? Siinä tapauksessa avuksi rientää oikeusapu, jonka puitteissa asianajotoimisto tarjoaa sinulle maksutonta oikeudellista apua, jos varasi eivät todellisuudessa muuten riittäisi asianajajan palkkaamiseen. Ellei sinulla sitten ole voimassaolevaa oikeusturvavakuutusta, joka voi korvata aiheutuneet oikeuskulut.

Kun oikeusapua käytetään, maksaa asianajajan palkkiot valtio. Se kattaa kaikki oikeudelliset asiat, koskipa kiista mitä tahansa. Apua tarjotaan ainoastaan yksityishenkilöille, ei siis yhteisöille tai yrityksille.

Maksutonta oikeusapua voi saada myös tuloista riippumatta

Rikosoikeudenkäynnissä vastaajalle turvataan puolustaja eli asianajaja tietyissä tilanteissa jopa hänen taloudellisesta asemastaan riippumatta. Myös tästä saat helposti lisätietoa soittamalla ja kysymällä asianajajalta. Vakavien väkivaltarikosten tai seksuaalirikosten uhri taas voi tuloistaan riippumatta saada valtion varoin kustannettavan oikeudenkäyntiavustajan asianajotoimistosta, myös Turun alueella.

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *