Genelec-kaiuttimet laadukkaaseen äänentoistoon

Audio tarkoittaa äänensiirron, -vahvennuksen, -tallennuksen ja -toiston tekniikkaa. Käsite on laaja ja tekniikan kehittymisen myötä myös toteutus on monimuotoista. 

Varsinkin kaiuttimissa vaihtoehtoja riittää. Isot kaiuttimet voidaan sijoittaa joko lattialle tai hyllyyn, mahdollisesti myös kiinnittää seinään. Soundbar-kaiuttimet puolestaan ovat näitä pienempiä, ja niillä on helppoa luoda kotiteatterimainen ääni. Subwooferit tuovat musiikin kuunteluun alaäänien toistoa ja ne toimivat niin stereo- että kotiteatterikäyttöön. Party-kaiuttimella voi striimata musiikkia omasta puhelimesta bluetoothin kautta. Pienet ja ketterät bluetooth- ja minikaiuttimet sopivat moneen käyttöön ja ne kulkevat tarvittaessa helposti mukanakin, vaikka puisto piknikillä.

Nykyisin markkinoilla on myös kattavasti langattomia kaiuttimia. Langattomat äänentoistojärjestelmät saavat kodin soimaan tyylikkäästi ilman johtoja ja suuria kaiutinkaappeja keskellä olohuonetta.

Genelecin laadukkailla kaiuttimilla saat kotiisi laadukkaan äänentoiston. Genelec-kaiuttimet toistavat musiikin aina juuri oikein ilman kaiuttimen runkoääniä.

Genelec-kaiuttimet sopivat hyvin monihuonejärjestelmään

Musiikki on läsnä kaikkialla kotonasi, kun hankit laadukkaan monihuonejärjestelmän. Multiroom- eli monihuonejärjestelmä on useammasta kaiuttimesta koostuva, useimmiten langaton, äänentoistojärjestelmä. Kaiuttimet liitetään langattomaan kotiverkkoon, jonka kautta musiikki toistetaan musiikkipalvelusta älypuhelimella, tabletilla tai erillisellä kaukosäätimellä. Kaiuttimet voidaan sijoittaa eri huoneisiin ja käyttäjä pystyy helposti ohjaamaan, mitkä kaiuttimet milloinkin soivat.

Monialueäänentoistolla luot kotiisi äänimaailman, joka ottaa talon kaikkien käyttäjien musiikkimieltymykset huomioon. Laadukas ja kattava äänentoistojärjestelmä takaa, että saat mielimusiikkisi juuri siihen tilaan mihin sen haluat , vaikka joka huoneeseen samanaikaisesti.  Perheenjäsenet voivat kuunnella eri musiikkia samaan aikaan eri huoneissa.

Tarjolla on laaja valikoima korkealaatuisia kaiuttimia, joista voi luoda juuri omiin tarpeisiin sopivan langattoman äänentoistojärjestelmän. Pieneen kotiin voi riittää yksikin tehokas kaiutin. Genelec-kaiuttimet ovat oikea valinta, kun haluat laadukasta äänentoistoa ja puhtaasti soivaa ääntä. Genelec-kaiuttimet sopivat niin musiikin kuunteluun, osaksi kotiteatterijärjestelmää tai vaikka kotistudiokäyttöön.

Kodin jokaiseen tilaan voit laittaa soimaan halutun musiikin joko kodin mediakirjastosta tai suoratoistopalvelusta. Voit siis kuunnella saumattomasti lempimusiikkiasi terassilla, pihalla tai jopa saunassa. Äänentoistojärjestelmä yhdistää koko talon ja esimerkiksi pihapiirin äänimaailman. Voit valita kuunteletko samaa musiikkia koko talossa vai soiko esimerkiksi keittiössä ja makuuhuoneessa eri soittolistat.

Monihuonejärjestelmä on koko talon yhdistävä äänentoistojärjestelmä, jossa eri laitteet on mahdollista liittää saumattomasti toisiinsa. Voit kuunnella esimerkiksi Spotify-listaa tai jääkiekko-ottelun selostusta radiosta niissä huoneissa missä olet. Voit ohjata koko talon äänentoistojärjestelmää keskitetysti ja yhtä aikaisesti tai säätää yksittäisen huoneen äänitasoja.

Tyylikkyydestä ja sisustuksellisista ratkaisuista ei tarvitse tinkiä, sillä Genelec-kaiuttimet voidaan upottaa esimerkiksi kattoon, lattiaan, saunaosaston seiniin tai vaikkapa terassiin, jolloin ne sulautuvat ympäristöön kauniisti. Kun kuljet talon läpi, musiikki jatkuu yhtenäisenä kodin jokaisessa tilassa.

Monihuonejärjestelmä käy yhteen myös kotiteatterin ja valaistuksen kanssa. Voit asettaa koko talon juhlatilaan, jolloin musiikki ja valaistus luovat juhlatunnelman. Samalla sovelluksella voit asettaa kotiteatterihuoneesi elokuvatilaan. Tällöin ääni ja valaistus muuttuvat optimaalisiksi nautinnollista ja laadukasta elokuvaelämystä varten. Laadukas äänentoisto on keskeinen osa onnistunutta elokuvakokemusta.

Asettele Genelec-kaiuttimet huoneeseen oikein

Genelec-kaiuttimet on kehitetty laatutietoisille kotikäyttäjille. Ne on suunniteltu laadukkaaksi kokonaisuudeksi, jossa kaiutin sisältää myös elementtikohtaiset tehovahvistimet.

On tärkeää huomioida, että äänentoistojärjestelmä on sijoiteltu huoneeseen oikein. Ihanteellinen sijoittelu stereokaiutinparille on niin, että kuuntelupaikan ja kaiuttimien välille muodostuu tasakylkinen kolmio.

Genelecin F Subwoofer olisi hyvä asentaa kaiuttimien kanssa samalle etäisyydelle ja mielellään etukaiuttimien välille, jolloin etäisyys sivuseiniin on sama. Usein kaiuttimet sijoitellaan matalalle tv-tasolle, jolloin kaiuttimien ja kuuntelijan väliin jää esimerkiksi sohvapöytä tai rahi. Väliin jäävät huonekalut luovat heijastuksia ja häiritsevät äänen kulkua huoneessa. Voit minimoida heijastuksia nostamalla kaiuttimet ylemmäs seinälle tai jalustan päälle. Ihanteellinen korkeus on kuuntelijan pään korkeudella tai aavistuksen pään yläpuolella. Lisäksi kaiuttimet on hyvä suunnata kuuntelijaa kohti.

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *