Hinaus Helsinki – Suomen talvi haastaa autoilijat

Suomen sääolosuhteet ovat talvisin haastavat – erityisesti autoilijoille. Tämän ovat huomanneet sekä Helsingin hinausfirmat että autokorjaamot. Pikkupakkasten yllättäessä tienposkeen hyytyneitä hinattavia ajoneuvoja löytyy niin Helsingin keskustasta kuin moottoriteiden reunoilta. Kylmyydestä johtuvia ongelmia on kuitenkin mahdollista ehkäistä, kunhan varautuu niihin etukäteen ja muistaa, että sieltä se talvi tulee syksyn jälkeen joka vuosi.

Hinaus Helsingin ohjeet talviautoiluun: Autoilija – huomioi ainakin nämä talvipakkasilla

  1. Kiinnitä huomiota diesel-polttoaineen laatuun

Dieselautot hyytyvät useimmiten pakkasella, kun autolla on ajettu vähän ja tankkiin on jäänyt kylmyyttä kestämätöntä diesel-polttoainetta kesältä. Kesädieseliä ei ole valmistettu sietämään kylmyyttä, sillä sen olomuoto sakkaantuu kylmällä, mikä vaikeuttaa polttoaineen syttymistä ja polttoaine voi jopa tukkia koko polttoainesuodattimen. Tukkiutunut polttoainesuodatin on syytä vaihtaa kokonaan.

Jotta dieselauton moottori lähtisi hyvin käyntiin ja polttoaine syttyisi, tulee moottorin sisälämpötilan olla riittävän lämmin. Kesädieselin syttyminen moottorissa vaikeutuu huomattavasti jo silloin, kun lämpömittari putoaa nollan alapuolelle. Viiden asteen pakkanen riittää takaamaan sen, ettei kesädieselillä tankattu auto käynnisty lainkaan tai auto hyytyy aivan matkan alkumetreillä.

  1. Lämmitä auton moottori hyvin

Bensiinikäyttöisten autojen kuljettajien ei tarvitse huolehtia polttoaineen laadusta lämpötilojen suhteen. Sen sijaan moottorin kunnon kannalta moottori kannattaa lämmittää esimerkiksi tyhjäkäynnillä ennen lähtöä, tai siirtämällä ajoneuvo lämmitettyihin tiloihin kuten autotalliin pakkasella. Moottoria kannattaa lämmittää jo +5 tai sitä alhaisemmilla keleillä. Tämä pätee tietenkin myös dieselautoihin.

Kaikesta varautumisesta huolimatta joskus voi käydä niin, että auto yksinkertaisesti pettää ja jättää tienposkeen, silloin paikalle kannattaa kutsua Hinaus Helsinki – olemme aina valmiina auttamaan talven yllättämiä autoilijoita!

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *