Kotisiivous Vantaa

Kotisiivous tuo suuren helpotuksen hektisen arjen keskelle. Raskaan työviikon jälkeen viikonloppuisin on ihana rentoutua siistissä kodissa eikä huolehtia ja stressata tekemättömistä kotitöistä. Ainakin osa kodin siivouksesta kannattaa ulkoistaa, tällä tavoin sinulle jää aikaa nauttia vapaa-ajasta ja tehdä mukavia asioita, kuten harrastaa ja viettää aikaa ystävien kanssa. 

Kotisiivouksen avulla voit valita kotitöistä itsellesi sopivat askareet ja ulkoistaa loput. Jos et nauti perussiivouksesta, kuten imuroinnista ja pölyjen pyyhkimisestä, jätä se siivouksen ammattilaisten hoidettavaksi. Sinä voit huolehtia muista kodin askareista, esimerkiksi pyykinpesusta ja lakanoiden vaihdosta, kun joku muu hoitaa vaivalloiset kotityöt. Kotisiivous Vantaalla auttaa kotitalouksia vaihtelevissa tarpeissa, aina kodin perussiivouksesta ruoanlaittoon ja koiran ulkoilutukseen.

Mitä kotisiivoukseen kuuluu ja miten se etenee?

Kotisiivous koostuu yleensä perussiivouksesta sekä maksullisista lisäpalveluista. Perussiivoukseen kuuluu pölyjen ja pintojen pyyhkiminen, lattian imurointi ja moppaus sekä keittiön ja kylpyhuoneen siivous ja se voidaan suorittaa asiakkaan toiveesta esimerkiksi kerran, kaksi tai useamman kerran kuukaudessa. 

Perussiivouksen yhteyteen voi tilata erilaisia lisäpalveluita, joko jokaiselle kerralle tai aina silloin tällöin. Lisäpalveluita ovat esimerkiksi mattojen tamppaus, lakanoiden vaihto sekä uunin, saunan tai ikkunoiden pesu. Näiden palveluiden lisäksi kodinhoitaja voi auttaa ruokaostoksissa ja ruoanlaitossa, koiran ulkoilutuksessa sekä vaikkapa kaappien järjestelyssä. Palveluiden tarkoitus on auttaa ja helpottaa arkea ja ne sopivat kaikkiin elämäntilanteisiin. Kotisiivouksen asiakkaita ovat erityisesti ikäihmiset sekä lapsiperheet. 

Hygieniasyistä kotisiivoukset pyritään tekemään asiakkaan omilla siivousvälineillä ja puhdistusaineilla. Siivous suoritetaan aina puhtaasta likaisempaan. Siivooja aloittaa siivouksen pölyjen ja kaikkien kosketuspintojen pyyhkimisellä käyttäen mikrokuituliinaa. Pintoihin kuuluu myös ovenkahvat, valokatkaisimet ja peilit. Tämän jälkeen siivotaan keittiö, eli puhdistetaan kaikki pinnat ja viedään roskat. Seuraavana on vuorossa vessa ja kylpyhuone, jossa kaikki pinnat, wc-istuin, lavuaari sekä suihku puhdistetaan huolellisesti, jotta kaikki bakteerit varmasti lähtevät. Viimeisenä lattia imuroidaan ja mopataan nihkeällä mopilla sekä tavarat järjestellään, jotta kodin yleisilme on siisti. Perussiivouksen lisäksi samalla kertaa voidaan toteuttaa muita lisäpalveluita.

Kuinka usein kotisiivous suoritetaan?

Kotisiivous voidaan suorittaa niin usein kun asiakas haluaa. Joillakin on tapana siivota kerran viikossa, toisilla taas kerran kuukaudessa. Ei ole yhtä oikeaa tapaa siivota ja tehdä kotitöitä. Hyvä sääntö on kuitenkin, että siivoaminen olisi säännöllistä, sillä huolellinen ja säännöllinen siivoaminen parantaa kodin sisäilman laatua, joka vaikuttaa suoraan asukkaiden terveyteen ja vireystilaan. 

Kotisiivouksen voi tilata omien tarpeiden mukaan milloin vain. Esimerkiksi kodin siisteydestä voi huolehtia useimmiten itse ja ostaa kotisiivouksen vain ennen juhlia. Toisille taas sopii, että kaikki kodin kotityöt on ulkoistettu ammattilaisille, jolloin ei itse tarvitse huolehtia mistään. Yleistä on myös, että siivooja käy kerran tai kaksi kuukaudessa tekemässä perusteellisen siivouksen ja muuten kotitaloudessa huolehditaan yleisestä siisteydestä itse. Voit valita juuri sellaisen palvelukokonaisuuden kuin sinulle on parasta. 

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *